Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mleko
1 szklanka -
woda
150 ml -
sok marchwiowy
1/3 szkl -
sok z cytryny
2 łyżki -
jajka
2 szt -
mąka pszenna
2,5 szklanki -
marchewka ugotowana
1 szt -
oliwa
2 łyżki -
sól
0,5 łyżeczki
Farsz
-
cebula
1 szt -
marchewka
1 szt -
pieczarki
35-40 dag -
olej
2 łyżki -
bułka tarta
1 łyżka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Dodatkowo
-
jajko
1 szt -
bułka tarta
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju. Następnie dodać starte na tarce pieczarki, odparować.
Wymieszać z łyżką bułki tartej, przyprawić solą i pieprzem.


Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się