Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mleko
1 szklanka -
woda
150 ml -
sok marchwiowy
1/3 szkl -
sok z cytryny
2 łyżki -
jajko
2 szt -
mąka pszenna
2,5 szklanki -
marchewka ugotowana
1 szt -
oliwa
2 łyżki -
sól
0,5 łyżeczki
Farsz
-
cebula
1 szt -
marchewka
1 szt -
pieczarki
35-40 dag -
olej
2 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Dodatkowo
-
jajko
1 szt -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Krokiety z pieczarkami i marchewką
Kroki postępowania





Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju. Następnie dodać starte na tarce pieczarki, odparować.
Wymieszać z łyżką bułki tartej, przyprawić solą i pieprzem.


Komentarze (3)