Krokiety z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

naleśniki

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    2 sztuki

farsz

  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    1 duża
  • masło

    do smażenia
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku

ponadto

  • jajko

    2-3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z mąki , jaj i mleko zrobić ciasto naleśnikowe,smażyć na patelni przetartej olejem naleśniki

pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. podsmażyć na maśle doprawić solą i pieprzem,odstawić do wystudzenia

na naleśniki nakładać farsz-zwijać naleśniki.
Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Aleksandra/Olcia
krokiety można zamrozić, a rozmrożone odgrzewać w piekarniku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 21.12.2015 18:19
dużo ciasta tak lubię najbardziej :)
paulette17 17.03.2015 17:36
Bardzo lubię krokiety :) z każdym farszem :)
Agata3 17.03.2015 16:30
wyglądają smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat