Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
naleśniki
-
mąka pszenna
1 szklanka -
mleko
2 szklanki -
jajko
2 sztuki
farsz
-
pieczarki
1 kg -
cebula
1 duża -
masło
do smażenia -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
ponadto
-
jajko
2-3 sztuki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Krokiety z pieczarkami
pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. podsmażyć na maśle doprawić solą i pieprzem,odstawić do wystudzenia
na naleśniki nakładać farsz-zwijać naleśniki.
Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
krokiety można zamrozić, a rozmrożone odgrzewać w piekarniku![]()
Komentarze (3)