Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto: mąka 30 dag
mleko 1 szklanka
woda ok. 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
Farsz: 30 dag
pieczarki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami

Ciasto na naleśniki dokładnie zmiksować a następnie usmażyć naleśniki. Następnie pieczarki umyć i pokroić w drobną kosteczkę wrzucić na suchą patelnię. Jak tylko puszczą wodę odlać ją dodać trochę oleju oraz drobno pokrojoną cebulkę. Całość dusić do miękkości. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdym naleśniku rozkładać farsz i zwijać w krokiet. Następnie obtoczyć go w jajku, bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 08.04.2017 20:27
Kiedyś często robiłam, ale jakoś wyleciało mi z głowy. Trzeba będzie zdobić i dzieki za przypomnienie.
IlonaAlbertos 21.03.2012 12:01
Muszą być smaczne.
Olaa 13.11.2011 19:35
i do tego barszczyk czerwony, mniaamm
Emilia22 15.02.2011 14:51
świetna rzecz
pawel6 15.02.2011 14:33
Lubię krokiety z różnym farszem, ale z pieczarkami są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak