Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Naleśniki
-
mąka
900 g -
jajko
4 -
mleko
około 1,5 l -
sól
-
majonez
2 łyżki -
olej
4 łyżki -
woda
około 1,5 szklanki
Farsz
-
ugotowane mięso z kurczaka
u mnie z rosołu - 1,5 kg -
pieczarki
80 dag -
marchewka ugotowana
5 większych -
natka pietruszki
2 pęczki -
Papryka ostra mielona Prymat
-
sól
-
tymianek
szczypta -
cebula
2 średnie -
masło
2 łyżki
Dodatkowo
-
jajko
do panierowania -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania -
olej
do smażenia
Przepis i sposób przygotowania KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ
Pieczarki kroję w kostkę, cebulę siekam, solę i pieprzę. Podsmażam na maśle.
Mięso obieram, pietruszkę siekam.
Marchewkę, pieczarki, pietruszkę i mięso miksuję na jednolitą masę. Doprawiam ostrą papryką, solą i odrobiną tymianku. Dokładnie mieszam.
Na naleśnikach rozkładam farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku i bułce tartej, następnie smażę na rozgrzanym oleju.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się