KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM

KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

NALEŚNIKI

  • mleko

    400 ml.
  • woda

    200 ml.
  • jajka

    4 szt.
  • mąka

    200 gram
  • olej

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta

FARSZ

  • karkówka wieprzowa

    400 gram
  • jaja na twardo

    3 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • pieczarki

    3 bardzo duże szt.
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • przyprawa do mięs

    1 łyżka

PANIERKA

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    ok. 1 szkl.
  • jaja

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM foto
NALEŚNIKI: Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2 - KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM foto
Smażymy na patelni wysmarowanej pędzelkiem olejem.
Krok 3 - KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM foto
FARSZ: Mięso umyć, osuszyć, pieczarki obrać i zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Krok 4 - KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM foto
Mięso doprawić przyprawami tj. sól, pieprz, przyprawa do mięs, papryka. Wymieszać.
Krok 5 - KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM foto
Farsz podsmażyć na patelni.
Krok 6 - KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM foto
Przełożyć do miseczki i dodać posiekane jaja. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z olejem na rumiany kolor. Dodać do farszu i zmielić całość dokładnie ręcznym blenderem.
Krok 7 - KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM foto
Po 2 łyżki farszu nakładać na naleśniki. Brzegi tj. prawy i lewy bok ułożyć do środka a potem zwinąć roladki
Krok 8 - KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I JAJKIEM foto
Jajko rozbełtać. Krokiety najpierw zanurzyć w jajku a potem obtoczyć w bułce i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złocisty kolor z każdej strony.
paulette17
Podawać z czerwonym barszczem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa Wojtaszko

07.09.2015 21:31
pycha i barszczyk do tego..uwielbiam!

V_kuchareczka

07.09.2015 20:49
przepis warty wypróbowania

RenataZ-et

07.09.2015 19:43
bardzo fajne połączenie

cukiereczek

07.09.2015 18:40
piękne zdjęcia,takie apetyczne

aniagdz

07.09.2015 17:32
fantastyczny przepis

Aleksandra/Olcia

07.09.2015 17:27
z jajem jeszcze nie robiłam,musi być smaczne

w mojej kuchni

07.09.2015 15:40
bardzo lubię takie krokiety

Helena63

07.09.2015 15:09
też takie robię, są bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat