Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
grzyby suszone 1 garść
mięso gotowane 25 dkg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami

Przygotować 10 naleśników. Kapustę kiszoną odcisnąć, a następnie zmielić z grzybami oraz mięsem. Przyprawić farsz do smaku solą i pieprzem. Smarować naleśniki, zawijać. Panierować w jajku i bułce. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.06.2014 12:50
ost jadłam , pyszne :)
Janina 10.03.2014 16:58
Moje ulubione smaki;)
Sylwiagr 10.03.2014 15:21
uwielbiam krokiety! pycha ;)
Agata3 10.03.2014 14:58
Pyszne krokiety :)
dodi 10.03.2014 13:41
smakowite krokieciki
Czyki 10.03.2014 13:10
Tak takie krokieciki i do tego barszczyk czerwony:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak