Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda gazowana 1 szklanka
mleko 2% 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 szklanki
kapusta kiszona 30 dag
mięso wieprzowe 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną

Kroki postępowania

1
Mięso gotujemy do miękkości. Kapustę kiszoną płuczemy, następnie gotujemy do miękkości i odcedzamy. Całość mielimy, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną foto
2
Następnie robimy naleśniki. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i smażymy cienkie naleśniki. Farsz nakładamy na ciasto i zawijamy krokiety.
Krok 2 - Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną foto
3
Podsmażamy na złoty kolor z obu stron. Podajemy same lub z barszczem czerwonym. Smacznego
Krok 3 - Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 04.05.2013 22:20
u mnie królują z kapustą i pieczarkami
Monika58 29.04.2013 21:22
chyba najlepsza wersja krokietów
IwonaDD 29.04.2013 09:20
bardzo fajny przepis
angelika14 28.04.2013 23:04
zwykle robiłam je osobno ale widzę, że warto połączyć smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak