krokiety z mięsem i kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 sztuka
  • mięso milone wieprzowe

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuk
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • olej do smażenia

    1,5 szklanki
  • jajka

    2-3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • naleśniki

    8-10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Małą główkę kapusty ugotować w całości,wyciąć zgrubienia,resztę zmielić w maszynce do mięsa .Cebulę pokroić w plastry ,usmażyć z mięsem na kilku łyżkach oleju,Zmielić w maszynce,wszystko wymieszać ,przyprawić Kucharkiem,pieprzem,Tak przygotowaną masą smarować naleśniki.Zwinąć ,obtoczyć w jajku i bułce tartej.Smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.12.2014 11:24
do tego jeszcze barszcz i pyszne jedzenie gotowe
Margo1 16.04.2013 16:06
fantastyczne to jest
kasiek 20.09.2012 10:25
lubię krokieciki i do tego barszczyk czerwony
MAR3STA 20.06.2012 13:38
pyszne krokiety
AGNIESZKA144 12.05.2012 13:45
bardxo je lubię
tomek18 24.04.2012 09:24
pyszne
Kate131 21.04.2012 19:29
uwielbiam
Justyna87 31.03.2012 20:17
smaczne
anulka69 13.03.2012 09:37
super
Joanna108 07.03.2012 11:20
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat