Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
naleśniki
-
mąka
3 szlanki -
jajko
2 szt -
woda gazowana
1 szlanka -
sól
1 łyżeczka -
mleko 3,2%
farsz
-
wieprzowina
600 gr -
włoszczyzna (bez kapusty)
1 szt -
cebula
2 szt -
sól
do smaku -
pieprz
-
majeranek
1 łyżeczka
do smażenia
-
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
wodę, mleko, jajka, mąkę i sól - zmiksować na gładką masę(gęstość kwaśnej śmietany)odstawić ciasto na pół.godz.
smażyć naleśniki
farsz:
mięso gotujemy z włoszczyzną do miękkości
Cebulę obrać i podsmażyć
ugotowane mięso ostudzić i przepuścić przez maszynkę razem z podsmażoną cebulą ,dodać przyprawy ,wymieszać
naleśniki rozłożyć na blacie nakładać po porcji farszu ,zawijać .
tłuszcz rozgrzać na patelni ,podsmażyć krokiety na złoty kolor.
smacznego !!!!!!!!!!!!!!!
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)