Krokiety z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 litr
  • woda gazowana

    0,5 litr
  • sól

    1 do smaku
  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • jajko

    2 sztuki
  • mięso z rosołu

    2 szklanki
  • cebula

    2 sztuki
  • bulion

    0,25 szklanki
  • zioła prowansalskie

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko+woda+sól+zioła+mąka+proszek do pieczenia+1 jajko miksujemy. Mąki dajemy tyle, abyśmy uzyskali konsystencję gęstej śmietany.

Naleśniki smażymy na oleju.



W międzyczasie przygotowujemy nadzienie do krokietów:


Mięso mielimy, dodajemy do niego przeszkloną ma maśle cebulę i bulion. Doprawiamy do smaku.



Mięso nakładamy na naleśniki, zawijamy. Moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.



Całość podajemy z czerwonym barszczem. Gotowe krokiety możemy polać oliwą truflową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 29.07.2012 12:41
pyszne,lubię
irenka 29.07.2012 12:41
pyszne,lubię
Rafał10 20.06.2012 10:29
świetnie wyglądają! Z mięskiem są pyszne :)
Cukiereczek13 20.06.2012 09:47
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat