Krokiety z makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mleko

    1,5 szklanki
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • jajko

    1 duże
  • mąka

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 szczypta
  • olej do smażenia

  • Nadzienie:

  • wędzona makrela

    30 dag
  • śmietana

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO:
Składniki ciasta mieszamy na gładką masę. Patelnię smarujemy olejem i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia.
Pozostawiamy około 0,5 szklanki niespieczonego ciasta.
NADZIENIE:
Makrelę obieramy z ości. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do ryby i razem wyrabiamy masę dodając śmietany. Doprawiamy do smaku.
Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki. Składamy w trójkąty. Panierujemy je w pozostawionym cieście naleśnikowym i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.


To propozycja piątkowego krokieta obiadowego. Wraz z surówką stanowią smaczny obiad.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.02.2014 19:57
Dobre to jest.
Jadwiga/Jaga85 12.02.2014 14:06
joanno b Na stone gotujmy tez wysyłam, wiec nic dziwnego, że tam widzisz te same przepisy!!!
V_kuchareczka 12.02.2014 12:03
warto spróbować
jasiek 12.02.2014 10:04
ciekawe nadzienie
wyattearp 12.02.2014 09:47
identyczny przepis na stronie got..pl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat