Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z makrelą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mleko 1,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
sól do smaku
jajko 1 duże
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 szczypta
olej do smażenia
Nadzienie:
wędzona makrela 30 dag
śmietana 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z makrelą

CIASTO:
Składniki ciasta mieszamy na gładką masę. Patelnię smarujemy olejem i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia.
Pozostawiamy około 0,5 szklanki niespieczonego ciasta.
NADZIENIE:
Makrelę obieramy z ości. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do ryby i razem wyrabiamy masę dodając śmietany. Doprawiamy do smaku.
Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki. Składamy w trójkąty. Panierujemy je w pozostawionym cieście naleśnikowym i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.


To propozycja piątkowego krokieta obiadowego. Wraz z surówką stanowią smaczny obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.02.2014 19:57
Dobre to jest.
Jadwiga/Jaga85 12.02.2014 14:06
joanno b Na stone gotujmy tez wysyłam, wiec nic dziwnego, że tam widzisz te same przepisy!!!
V_kuchareczka 12.02.2014 12:03
warto spróbować
jasiek 12.02.2014 10:04
ciekawe nadzienie
wyattearp 12.02.2014 09:47
identyczny przepis na stronie got..pl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak