Krokiety z kiszoną kapustą, pomidorem i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

  • kiszonej kapusty

    0,5 kg
  • pomidor

  • suszonych grzybów

    4 łyżki
  • cebula

  • jajka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki przyrządzić według jednego z podanych przeze mnie wcześniej przepisów albo po swojemu. Potrzebować będziemy ok. 15 naleśników. Kapustę przepłukać, osączyć, włożyć do garnka. Suszone grzyby namoczyć w wodzie, osączyć, pokroić, dodać do kapusty. Pomidor umyć, pokroić i także dodać. Dolać wody i dusić do miękkości kapusty - około godzinę. Następnie osączyć i przemielić maszynką razem z obraną, posiekaną i podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać na naleśniki, zwijać w krokiety, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 30.10.2011 20:03
fajny przepis !
Andzia1977 28.10.2011 22:58
ciekawy przepis
pacpaw 03.07.2011 22:43
jakie \"przypakowane\" :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat