Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kiszoną kapustą, pomidorem i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
kiszonej kapusty 0,5 kg
pomidor
suszonych grzybów 4 łyżki
cebula
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kiszoną kapustą, pomidorem i grzybami

Naleśniki przyrządzić według jednego z podanych przeze mnie wcześniej przepisów albo po swojemu. Potrzebować będziemy ok. 15 naleśników. Kapustę przepłukać, osączyć, włożyć do garnka. Suszone grzyby namoczyć w wodzie, osączyć, pokroić, dodać do kapusty. Pomidor umyć, pokroić i także dodać. Dolać wody i dusić do miękkości kapusty - około godzinę. Następnie osączyć i przemielić maszynką razem z obraną, posiekaną i podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać na naleśniki, zwijać w krokiety, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.10.2011 20:03
fajny przepis !
Andzia1977
Andzia1977 28.10.2011 22:58
ciekawy przepis
pacpaw 03.07.2011 22:43
jakie \"przypakowane\" :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak