krokiety z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • jajko

    2
  • sól

  • woda

  • mleko

  • pieczarki

    400 g
  • cebula

    2 szt
  • natka pietruszki

    pęczek
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • kasza jęczmienna

    400 perłowa
  • ser żółty

    400 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki jajka wody i mleka przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.Kaszę ugotować,Pieczarki drobniutko pokroić i podsmażyć z posiekaną drobno cebulką.Ciepłą kaszę ,pieczarki ser żółty wymieszać Dodać posiekana natkę i sól i pieprz do smaku.Farsz smaować na naleśnikach i zawijać krokiety które następnie obtaczamy w cieście naleśnikowym i bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 22.08.2012 16:11
lubie
Wacław 16.12.2011 08:29
fajne !
Luki 03.12.2011 11:12
ciekawy farsz Spróbuję
bami 28.11.2011 18:05
Bardzo ciekawe nadzienie do krokietów :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat