Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

5.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki:

mąka
3 szklanki
mleko
2 szklanki
jajko
2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
pieczarki
50 dag
cebula
1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
1 szczypta
kapusta kiszona
1 kilogram
woda
1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki ciasta miksujemy na gładką i jednolitą konsystencję. Następnie na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju smażymy cienkie naleśniki.
Krok 1 - Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami foto
2
Farsz: kiszoną kapustę gotujemy do miękkości, a następnie drobno kroimy. Pieczarki obieramy, a następnie również gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu studzimy i ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Kapustę oraz pieczarki łączymy ze sobą, dodajemy przyprawy do smaku, dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami foto
3
Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu, składamy w kopertę.
Krok 3 - Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami foto
4
Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 12.09.2012 09:09
uwielbiam
ziutula
ziutula 09.09.2012 12:25
do barszczyku ulubione krokiety
Adamorek 09.09.2012 12:03
fajne kwadratowe krokiety
edi 09.09.2012 11:58
o rany ale smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak