Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki

jajko 5
mąka pszenna 2 szkl
woda gazowana 1,5-2 szkl
sól szczypta
mleko 1 szkl
olej do smażenia odrobina

farsz

kapusta kiszona 50 dag
pieczarki 50 dag
cebula 1
sól
pieprz
kminek

do panierowania

jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki na naleśniki zmiksować na jednolitą masę. Porcjami wylewać ciasto na patelnię i smażyć cienkie naleśniki.
Kapustę przelać wrzątkiem, zalać wodą i gotować aż zmięknie.
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na oleju.
Cebule obrać, pokroić w kosteczkę i również podsmażyć na oleju.
Ostudzoną kapustę i pieczarki zmielić w maszynce do mięsa, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zwijać krokiety.
Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rumiano.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.11.2014 11:15
dawno nie jadłam krokietów, trzeba to jutro naprawić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak