Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 sztuk
kapusta kiszona 3 garści
pieczarki 12-15 sztuk
cebula 1 sztuka
jajko 3 sztuki
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać kapustę podlać wodą i dusić do miękkości. Wystudzić. Pieczarki umyć zetrzeć na dużych oczkach tarki albo drobno pokroić. Przesmażyć na oleju lub maśle. Dodać pieczarki do kapusty, dodać też 2-3 łyżki tartej bułki i wbić duże jajko. Wymieszać i doprawić do smaku.

Przygotowany farsz nakładać na usmażone naleśniki i zwijać krokiety. [naleśniki można upiec z przepisu 1 szkl wody, 1/2 szkl mleka, mąka, sól] jajka roztrzepać 1-2 łyżkami wody.

Przygotowane krokiety panierować w jajku i bułce.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.06.2012 09:45
uwielbiam krokieciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak