Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i mięsem
Kroki postępowania
W jednej misce mieszamy jajko z mlekiem. Do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą. Krokiety panierujemy w jajku z mlekiem i w bułce tartej.
mąka | 500 g |
woda gazowana | 300 ml |
mleko | 100 ml |
jajko | 2 szt |
sól | szczypta |
olej do smażenia |
kapusta kiszona | 500 g |
mięso mielone | 400 g |
cebula | 3 szt |
sól | |
pieprz |
jajko | 2 szt |
mleko | 50 ml |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
olej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: