Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki.

mleko 0,5 l.
jajko 3
mąka pszenna 2 szk.
sól szczypta
oliwa

Farsz.

grzyby leśne 0,5 kg.
kapusta kiszona 0,5 kg.
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek

Panierka.

Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami.

Grzyby czyścimy,kroimy w plasterki ,wrzucamy do garnuszka,przyprawiamy i gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie.Kapustę płukamy szatkujemy i gotujemy ,jak będzie miękka ocedzamy i dodajemy do niej grzyby,mieszamy.Naleśniki-mleko,wodę,mąkę.jaja i sól miksujemy aż powstanie masa naleśnikowa,smażymy na oliwie.Do naleśników dodajemy farsz,formujemy krokiety,panierujemy w jajku i bułce,smażymy na złoty kolor.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 23.10.2015 14:23
Ja tez się zapisuje na takie krokieciki:)
mileneczka5 23.10.2015 09:58
pyszne-lubie takie krokieciki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak