Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe na ok.16 sztuk

mleko 0,5 litra
woda szklanka
jajko 1 duże
olej 1 łyżka
mąka pszenna 2 szkl.
sól szczypta
olej do smażenia

Farsz

kapusta kiszona 70 dag
grzyby suszone 10 dag
cebula 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4-5 kulek
przyprawa uniwersalna płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Kapustę opłukać, drobno pokroić, wrzucić do garnka z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i ugotować do miękkości. Cebulę podsmażyć na patelni, grzyby ugotować do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać cebule i grzyby, dokładnie wymieszać z pieprzem, solą i przyprawą kucharek. Następnie przygotować ciasto naleśnikowe z podanych składników. Smażyć chwilę na oleju z obu stron. Na środek naleśników nakładać porcję farszu, złożyć boki do środka i zwinąć w rulon tak, aby powstał krokiet. Zwinięte krokiety obtaczać w mleku i bułce tartej. Ponownie wszystkie podsmażyć na złoty kolor. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooked 04.02.2015 20:52
moje ulubione :)
Wiktoria29 04.02.2015 20:37
dawno nie jadłam, ale mam na takie ochotę
IKrakowianka 04.02.2015 20:23
smaczne krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak