Krokiety z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    8 szt
  • pieczarki

    12 szt
  • szynka gotowana

    2 plastry
  • posiekany por

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

  • żółty ser starty

    1/2 szkl
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędlinę pokroić w kostkę. Jajka pokroić na ćwiartki. Pieczarki obrać, pokroić, odparować i przesmażyć na maśle. Wszystko połączyć oprócz jajek. Wymieszać i doprawić do smaku. Jajka oprószyć solą i pieprzem. Farsz nakładać na naleśniki i ćwiartkę jajka. Zwijać krokiety. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.Naleśniki przygotować wg wypróbowanego przepisu albo zmiksować 1szl mleka,2jajka,1/2szkl wody dodając tyle mąki by powstało ciasto naleśnikowe.Doprawić solą i smażyć na natłuszczonej patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 06.06.2013 22:43
bardzo pysznie się prezentują
beniaminek 06.06.2013 22:22
fajne danie
Megg 06.06.2013 21:35
super pyszne krokiety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat