krokiety z grochu włoskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    do smaku
  • jajo

    1 sztuka
  • woda

    1 łyżka
  • mąka

    1/4 szkl
  • olej do smażenia

    trochę
  • ciecierzyca

    1 szkl
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Groch przebrać, dokładnie wypłukać, namoczyć w zimnej wodzie na noc. Odcedzić, zemleć dwa razy Do grochu dodać czosnek, sól, chili lub paprykę, jajo i wodę, wymieszać.W rondlu rozgrzać olej. Biorąc po 1 łyżce masy grochowej, formować na desce posypanej mąką, małe, grube krokiety.Smażyć w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor przez 3 mirr.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat