Krokiety z farszem szpinakowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:

mleko 1/2 L
sól
mąka 2 szklanki
olej
drożdże szczypta

Farsz:

szpinak 3 szklanki
ser żółty 30 dag
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz ziołowy

Panierka:

jajko 2 sztuki
bułka tarta


Wykonanie:

Ze składników podanych na ciasto miksujemy masę aby była średnio gęsta. Smażymy naleśniki.
Szpinak najlepiej mrożony - rozmrażamy i dusimy aż wyparuje z niego cała woda. Dodajemy czosnek rozgnieciony), starty ser żółty. Całość doprawiamy do smaku.
Tak przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy na krokiety. Panierujemy: jajko, bułka tarta i smażymy na maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat