Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 0,5 kg
ziemniaki 0,5 kg
pietruszka zielona pęczek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
białko 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z dorsza

Ziemniaki obrać, wypłukać i ugotować w osolonej wodzie. Kiedy będą miękkie odcedzić i dobrze utłuc lub zmiksować blenderem na jednolitą masę. Dodać pokrojoną zieloną pietruszkę. Dorsza - ja użyłam mrożonego fileta - dobrze wypłukać w wodzie, pozbyć się ości i pokroić w kostkę. Po tym rybę wrzucić do wody i pogotować jakieś 10 minut. Po obgotowaniu wrzucić do ziemniaków. Z 2 białek ubić pianę i dodać do masy. Doprawić wszystko solą oraz pieprzem. Formować za pomocą dwóch łyżek stołowych - krokiety i układać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać na liściach sałaty udekorowanych pomidorami, papryką i czerwoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 21.01.2013 13:36
Bardzo smakowite danie.
cooleczka 21.01.2013 10:08
wyborne
miroslawa 21.01.2013 04:33
bardzo smaczne
Monika58 20.01.2013 22:06
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak