Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z ciasta francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowego ciasta francuskiego 5 płatów
kapusty kwaszonej 30 dag
pieczarek 20 dag
cebula 1 szt
sól i pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozmrozić. Następnie ciasto rozwałkować, pokroić na większe kwadraty. FARSZ Kapustę kwaszoną przelać ciepłą wodą, odcisnąć z kwasu, przełożyć do garnka, zalać wodą, gotować do miękkości. Pieczarki umyć, drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu. Ugotowaną kapustę odcedzić, posiekać. Do podsmażonych pieczarek dodać cebulę, kapustę, sól i pieprz. Podsmażyć wszystko razem parę minut. Na każdym kwadracie ciasta nałożyć łyżkę farszu. Ciasto zwijamy jak krokiety. Krokiety ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w 200 stop.przez 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 20.07.2012 07:23
pomysłowo!
jolanta19 24.02.2012 19:49
mniam
msmariusz 02.02.2012 20:42
coś inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak