Krokiety z chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    10 kromek
  • ser żółty

    10 plasterków
  • szynka

    10 plasterków
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z chleba odkroić skórki. Za pomocą wałka cienko rozwałkować ale uważać żeby chleb się nie rozwarstwił. Na każdej kromce położyć plasterek ser, szynki i zwinąć ruloniki. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z wszystkich stron na średnim ogniu. Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym na ciepło lub na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 24.07.2015 10:56
pomysłowe....
Katarzyna59 03.08.2014 20:04
pyszne krokiety
Magda.M. 20.07.2014 21:53
ciekawe, a próbował ktoś z normalnym chlebem? jeśli nie wówczas ja spróbuję i efekty opisze:)
Lidzia 13.07.2014 18:48
Bardzo fajne.
ben-ka 13.07.2014 15:07
Przepis do wykorzystania,bardzo mi się podoba \.
Janina 13.07.2014 15:00
Takich jeszcze nie robiłam ;)
Bernadeta1 13.07.2014 14:37
super pomysł na szybkie i smaczne krokiety
2milutka 13.07.2014 14:35
świetny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat