Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety twarogowo - jarmużowe

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szklanka
sól do smaku
mleko 2 szklanki
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
DODATKOWO:
Nadzienie:
biały ser 35 dag
cebula 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
jarmuż z 1 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety twarogowo - jarmużowe

CIASTO:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, tak by powstało jednolite ciasto naleśnikowe, bez grudek.
Patelnię rozgrzewamy i smażymy naleśniki rumieniąc ciasto z obu stron.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz ( około 2 łyżki ) i zwijamy krokiety.

Gotowe krokiety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
NADZIENIE:
Jarmuż płuczemy, usuwamy grubsze części łodyg i gotujemy go lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Do miski przekładamy ser, dokładamy cebulę, jarmuż i przyprawiamy do smaku dokładnie mieszając masę. Farszem przekładamy naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.02.2014 00:32
Warto takie robić.
Rysia 21.01.2014 17:55
Lubię delikatny jarmuż,to krokiety też są pyszne.
matesko 21.01.2014 10:13
ciekawy przepis
Ania84 21.01.2014 09:39
podane bardzo apetycznie
Magula 21.01.2014 08:03
Ciekawa jestem smaku jarmużu. Ostatnio coraz częściej się on pojawia, ale ja go jeszcze nie odkrywałm w swojej kuchni.
Ania321 21.01.2014 01:21
muszą być przepyszne :)
Mniam 21.01.2014 00:34
Zjadłabym z chęcią takie krokiety. Szczególnie, że w nadzieniu jest jarmuż.
Kuchenka 20.01.2014 22:57
SMAKOWICIE WYGLĄDAJĄ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak