krokiety rybno ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    300 gr
  • ziemniaki

    300 gr
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • masło

    2 łyzka
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrazamy myjemy posypujemy pieprzem cytrynowym i gotujemy najlepiej na parze albo w wodzie,Ziemniaki ugotowane przeciskamy przez praskę lub tłuczemy tłuczkiem.Najlepiej jak będa z dnia poprzedniego .Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy ziemniaki i pogniecioną widelcem rybę chwilę smazymy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Jezeli trzeba to doprawiamy solą, studzimy z zimnej masy formujemy krokiety panierujemy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.Smazymy na złoty kolor ze wszystkich stron.Podajemy na ciepło do ryzu i surówki.

POLECAM

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 23.01.2014 23:22
na pewno świetne :)
Mati13 06.11.2013 19:52
bardzo ciekawe i ładne
Margo1 18.10.2013 10:13
ostatni raz te kotlety jadłam z podstawówce
Róża1 18.08.2013 08:49
fajny pomysł!!!!
Sarenka 15.08.2013 14:24
bardzo fajnie wyglądają :)
RenataZ-et 06.06.2013 22:25
coś wspaniałego
Ewelina47 19.04.2013 20:56
pyszne danie
ONY_za_kare 11.04.2013 14:01
pyszny obiadek
Maniek2 16.10.2012 20:15
bardzo fajne
gusia1000 01.10.2012 20:27
Pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat