Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety po rybacku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety 500 g
mleko 2 szkl
ziemniaki gotowane 500 g
jajko 2 szt
chrzan tarty 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety po rybacku

Filety opłukać ,namoczyć w mleku z dodatkiem pieprzu i pozostawić na 2 godziny,potem wyjąc z mleka pokroić na kawałki ,zemleć razem z ziemniakami,wymieszać z chrzanem i jajkami,doprawić,uformować w tartej bułce wałek o średnicy 5 cm,pokroić go na kawałki 8 cm,usmażyć na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.05.2013 09:49
bardzo fajne
Agnieszka/picola 29.01.2012 22:02
fajne
Magdalena1110 10.01.2012 20:50
pyszne
Justyna Jussstiii 17.12.2011 10:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak