Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Krokiety po rybacku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

filety
500 g
mleko
2 szkl
ziemniaki gotowane
500 g
jajko
2 szt
chrzan tarty
50 g
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
8 łyżek
tłuszcz do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety po rybacku

Filety opłukać ,namoczyć w mleku z dodatkiem pieprzu i pozostawić na 2 godziny,potem wyjąc z mleka pokroić na kawałki ,zemleć razem z ziemniakami,wymieszać z chrzanem i jajkami,doprawić,uformować w tartej bułce wałek o średnicy 5 cm,pokroić go na kawałki 8 cm,usmażyć na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.05.2013 09:49
bardzo fajne
Agnieszka/picola 29.01.2012 22:02
fajne
Magdalena1110 10.01.2012 20:50
pyszne
Justyna Jussstiii 17.12.2011 10:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak