Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety mięsno-kartoflane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle 2
ziemniaki 40 dkg
mielone mięso 50 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula biała 2
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety mięsno-kartoflane

pieczarki oczyszczamy i kroimy.paprykę,myjemy,usuwamy gniazdo nasienne,miąższ kroimy w kostkę,cebulę obieramy,kroimy w kostkę.smażymy z pieczarkami na rozgrzanym oleju.dodajemy mięso i paprykę.dusimy 15 min,mieszając,a następnie doprawiamy.ziemniaki obieramy i gotujemy.odcedzamy,rozgniatamy i jeszcze gorące cienko smarujemy wafle.wkładamy masę mięsna.zwijamy w rolady.wkładamy na godzinę do lodówki.kroimy w ukośne grube plastry.panierujemy w jajku i bułce.smażymy z obu stron na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 30.03.2012 17:14
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak