Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety mięsne z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki
kapusta biała 1/2 główki
cebula biała 1 szt
grzyby suszone 2 garście
udko z kurczaka ugotowane 1 szt
olej
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety mięsne z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem, i odstawiamy na godzinę po tym czasie gotujemy w wodzie w której się moczyły do miękkości. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy aż będzie miękka.
Krok 1 - Krokiety mięsne z kapustą i grzybami foto
2
Mięso mielimy w maszynce. Cebulę siekamy i dusimy na oleju, dodajemy ugotowane i pokrojone grzyby, zmielone mięso i chwilę dusimy pod przykryciem. Zawartość patelni mieszamy z ugotowaną kapustą i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz rozprowadzamy na przygotowanych naleśnikach i zwijamy.
Krok 2 - Krokiety mięsne z kapustą i grzybami foto
3
Każdy krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na oleju
Krok 3 - Krokiety mięsne z kapustą i grzybami foto
4
Krokiety najlepiej smakują z czerwonym barszczem.
Krok 4 - Krokiety mięsne z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2013 19:16
Też tak robię.
Alex_M 28.06.2013 18:28
pyszne krokieciki
marcia7 27.06.2013 20:57
bardzo dobry farsz
Aleksandra/Olcia 27.06.2013 20:30
fajny farsz,musze spróbować
Monia 27.06.2013 20:13
Wyglądają pysznie i mają bardzo dużo farszu... mniam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak