Krokiety chlebowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

  • pieczarki

    30-50 dag
  • jajka

    2
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • papryka słodka mielona

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Kromki chleba rozwałkować. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na patelni ( można dodać sól do smaku).
2 Na rozwałkowane kromki rozsmarować pieczarki i zwinąć jak krokieta.
3 Jajka roztrzepać i dodać przyprawy ( paprykę, sól, pieprz). Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe, najlepiej z czerwonym czystym barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 16.12.2016 11:47
Lubię takie krokiety
Jolcia_90 02.11.2016 00:08
dziękuję :)
paniusiaewa 24.10.2016 21:04
Nie wpadłabym na pomysł, żeby rozwałkować chlebek na coś takiego. Gratuluje.
Jagódka77 25.07.2016 18:48
fajne krokiety
Ela15 21.07.2016 14:55
bardzo dobre
Diana Rusiłowicz 16.07.2016 01:24
Uwielbiam je! Robiłam różne wersje :)
Jolcia_90 15.07.2016 01:04
dziękuję i serdecznie polecam :)
halina17 14.07.2016 15:54
Ciekawy przepis
dodi 14.07.2016 14:00
tyle razy chciałam zrobić ale chyba teraz nadszedł ten moment i w końcu zrobię
gosia56 14.07.2016 09:50
też robię taki są smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat