Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety chlebowe z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy
pieczarki 30-50 dag
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety chlebowe z pieczarkami

1 Kromki chleba rozwałkować. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na patelni ( można dodać sól do smaku).
2 Na rozwałkowane kromki rozsmarować pieczarki i zwinąć jak krokieta.
3 Jajka roztrzepać i dodać przyprawy ( paprykę, sól, pieprz). Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe, najlepiej z czerwonym czystym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.12.2016 11:47
Lubię takie krokiety
Jolcia_90 02.11.2016 00:08
dziękuję :)
paniusiaewa 24.10.2016 21:04
Nie wpadłabym na pomysł, żeby rozwałkować chlebek na coś takiego. Gratuluje.
Jagódka77 25.07.2016 18:48
fajne krokiety
Ela15 21.07.2016 14:55
bardzo dobre
Diana Rusiłowicz 16.07.2016 01:24
Uwielbiam je! Robiłam różne wersje :)
Jolcia_90 15.07.2016 01:04
dziękuję i serdecznie polecam :)
halina17 14.07.2016 15:54
Ciekawy przepis
dodi 14.07.2016 14:00
tyle razy chciałam zrobić ale chyba teraz nadszedł ten moment i w końcu zrobię
gosia56 14.07.2016 09:50
też robię taki są smaczne
Stenka 14.07.2016 09:13
ciekawy przepis
Maridka19 14.07.2016 08:39
Super pomysł :)
Babeczka35 14.07.2016 06:53
Jeszcze takich nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak