Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety
Dodać jajka, gałkę muszkatołową, posolić do smaku.
Zmiksować ciasto. Odstawić na pół godziny.
Następnie usmażyć naleśniki. Kapustę drobno poszatkować, ugotować w lekko posolonej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać posiekać drobno.
W rondelku rozgrzać 5 łyżek oleju, dodać posiekaną cebulę oraz pieczarki. Smażyć 5 minut. Następnie dodać ugotowaną, dobrze odciśniętą kapustę. Smażyć razem ok 15 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, ostudzić farsz. Na każdym naleśniku ułożyć farsz i zwinąć krokiety.
Roztrzepać jajka widelcem.
Panierować krokiety w jajku oraz tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.