Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokieciki ziemniaczane z grzybami i kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
kapusta kiszona 1 szklanka
cebula 1/2 sztuki
grzyby suszone 8 sztuk
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
majonez 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: krokieciki ziemniaczane z grzybami i kapustą

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, grzyby moczymy we wrzątku. Cebulę siekamy i szklimy na maśle, wrzucamy kapustę i smażymy. Grzyby kroimy w paski, dodajemy na patelnię. Smażymy 3 minuty. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy zawartość patelni, solimy i pieprzymy. Wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, aby masa była gęściejsza. Formujemy podłużne krokiety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto. Odsączamy na papierowym ręczniku. Jogurt mieszamy z majonezem oraz przeciśniętym
czosnkiem. Krokieciki podajemy z dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 10.11.2017 20:17
super krokieciki:)
SzczyptaChili 10.11.2017 20:02
Uwielbiam kotlety ziemniaczane , świetne dodatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak