Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki ziemniaczane z farszem jajecznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt
mąka pszenna 1 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Farsz:
jajko ugotowane na twardo 5 szt
szczypiorek 1 pęczek
jogurt naturalny 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki ziemniaczane z farszem jajecznym

1. Ziemniaki ugotowac, jeszcze gorące przecisnąc przez praskę lub przetrzec przez sito. Dodac mąkę, paprykę, sól, wbic jajko i wyrobic ciasto.
2. Jajka pokroic w kostkę, dodac posiekany szczypiorek, wymieszac z jogurtem, przyprawic.
3. Ciasto rozwałkowac na grubośc ok. 1 cm (pomagac sobie mąką). Pociąc je na kwadraty (w zalezności jaki duży kwadrat zrobimy, takiej wielkości nam krokiet wyjdzie). Na każdy kwadrat kłaśc farsz, zlepic brzegi, panierowac w bułce tartej i smażyc na głębokiem oleju.
4. Podawac z ulubionymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.09.2013 00:27
ale super przepis
Lemon 22.10.2012 20:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak