Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki z królikiem i kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki

mleko 2 szkl
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
mąka pszenna ok. 2 szkl

farsz

kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 2-3 szt
comber z królika
nogi z królika
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

do panierowania

jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z królikiem i kapustą

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe o odpowiedniej konsystencji. Naleśniki smażyć krótko, żeby potem nie pękały. Ugotowane mięso obrać z kości i przepuścić przez maszynkę. Cebule posiekać i podsmażyć. Kapustę kiszoną odgotować i drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu wymieszać z przyprawami. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać, a następnie panierować i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 21.12.2015 09:31
super zjadłabym takiego
Ewelina1991 21.12.2015 07:49
fajny przepis
Ifa 21.12.2015 07:02
Ciekawy sposób na krokiety
jagoda5913 21.12.2015 00:23
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak