Krokieciki z królikiem i kapustą

Krokieciki z królikiem i kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

naleśniki

  • mleko

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    ok. 2 szkl

farsz

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • cebula

    2-3 szt
  • comber z królika

  • nogi z królika

  • sól i pieprz

  • papryka słodka mielona

  • chili pieprz cayenne

do panierowania

  • jajko

  • bułka tarta

  • sól i pieprz

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe o odpowiedniej konsystencji. Naleśniki smażyć krótko, żeby potem nie pękały. Ugotowane mięso obrać z kości i przepuścić przez maszynkę. Cebule posiekać i podsmażyć. Kapustę kiszoną odgotować i drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu wymieszać z przyprawami. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać, a następnie panierować i smażyć.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

21.12.2015 09:31
super zjadłabym takiego

Ewelina1991

21.12.2015 07:49
fajny przepis

Ifa

21.12.2015 07:02
Ciekawy sposób na krokiety

jagoda5913

21.12.2015 00:23
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat