Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
chleb tostowy
12 kromek -
ser topiony
12 plasterków -
szynka wieprzowa
20 dag -
szczypiorek
1 pęczek
Panierka
-
jajko
4 szt -
sól i pieprz
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Krokieciki z chleba tostowego
Szynkę pokroić na kawałki i lekko podsmażyć.
Szczypiorek pokroić drobno.
Jajka wraz s solą i pieprzem roztrzepać.
Na kromce ułożyć plasterek sera odrobinę szynki i szczypiorku. Zawinąć w rulonik, obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Smacznego
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)