Krokieciki z chleba tostowego

Lis
Lis

Krokieciki z chleba tostowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • chleb tostowy

    12 kromek
  • ser topiony

    12 plasterków
  • szynka wieprzowa

    20 dag
  • szczypiorek

    1 pęczek

Panierka

  • jajko

    4 szt
  • sól i pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krokieciki z chleba tostowego

Z kromek chleba tostowego odkroić skórki. Kromki bez skórek lekko rozwałkować.
Szynkę pokroić na kawałki i lekko podsmażyć.
Szczypiorek pokroić drobno.
Jajka wraz s solą i pieprzem roztrzepać.
Na kromce ułożyć plasterek sera odrobinę szynki i szczypiorku. Zawinąć w rulonik, obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Patrycja33 13.09.2016 08:56
super pomysl :-)
Jagódka77 05.09.2016 14:40
pyszne krokieciki
Marta Ryżek-Kalkowska 07.08.2016 13:13
Super pomysł:)
Ela15 01.08.2016 12:03
fajne krokiety
Klausia 27.07.2016 23:10
Ciekawa opcja
Wacław 10.07.2016 10:04
fajne krokiety
Beatris 09.07.2016 23:10
Pomysłowe... Wyglądają bardzo apetycznie :)
Wafelek2601 09.07.2016 22:32
fajny pomysł na smaczne jedzonko
MAR3STA 09.07.2016 22:32
fajny pomysł
dodi 09.07.2016 22:09
ładnie wyglądaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat