Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokieciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1000 g
kiełbasa podwawelska 250 g
cebula 1 szt
mąka 500 g
mleko 750 ml
olej do smażenia
sól do smaku
cukier do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: krokieciki

Kroki postępowania

1
Kapustę odgotować, odcisnąć i ostudzić. cebule i kiełbase pokroić w kostkę i podsmażyć, a następnie dodać do kapusty.Wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 1 - krokieciki foto
2
Mleko wymieszać z mąką jajkiem szczyptą soli, cukru i łyżką oleju. Wyrobić ciasto na naleśniki.
Krok 2 - krokieciki foto
3
Usmażyć naleśniki. Do środka włożyć kapuściany farsz i formować krokiety.
Krok 3 - krokieciki foto
4
Następnie rozbić jajko rozbełtać widelcem obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 4 - krokieciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 25.07.2013 22:01
Poproszę kilka do barszczyku:)
Bernadeta1 08.07.2013 21:43
super takie krokiety
kupiska 04.07.2013 13:26
oj uwielbiam krokiety robilam je tylko raz za duzo pracy przy nich chociaz sa smaczne...
KasiaK90 04.07.2013 10:10
pyszne krokieciki
JOANNA16 04.07.2013 09:04
mniam,przepyszne krokieciki
Megg 03.07.2013 20:08
przepyszne krokieciki
halina17 03.07.2013 19:57
Smaczne krokiety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak