KREWETKOWY ZAWRÓT GŁOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożonych krewetek Tiger

    16 SZTUK
  • natka pietruszki

  • czosnek

    3 ząbki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożone krewetki myję i dokładnie osuszam, nacinam do połowy po zewnętrznej stronie (wtedy ładnie się otworzą podczas smażenia). Rozgrzewam dużą patelnię z oliwą i smażę krewetki przez 1 minutę. Przewracam na drugą stronę, dodaję pokrojony w plasterki czosnek oraz natkę pietruszki i smażę kolejną minutę. Lekko posypuję solą morską. Podaję gorące, z ćwiartkami cytryny, chlebem żytnim i ewentualnie z dodatkową oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 02.01.2013 09:26
łał fajne;)
patusia 25.01.2011 00:34
mhmmm, uwielbiam krewetki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat