Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetkowe spaghetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetkimałe 2 opakowania
spaghetti 500 g
masło 1 łyżka
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
natka pietruszki pół pęczka
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetkowe spaghetti

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę drobno kroimy, wrzucamy do rondelka na roztopione masło. Dodajemy krewetki i smażymy 2 minuty delikatnie mieszając.
Krewetki wyjmujemy. Do rondla wlewamy wino i gotujemy aż płyn odparuje.
Dodajemy śmietanę, tymianek i połowę natki pietruszki, doprawiamy i gotujemy kilka minut aż sos zgestnieje. Wkładamy krewetki i jeszcze chwilę dusimy. Gotowy sos mieszamy z makaronem. Danie posypujemy pozostałą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.07.2012 21:56
super
Dorian 10.07.2012 10:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak