Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetkowa sałatka z rzeżuchą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki gotowane lub z puszki 15 szt
seler naciowy 1 łodyga
rzeżucha 1 garść
rzodkiewka 3 szt
ogórek gruntowy 1 szt
pomidor suszony 4 szt
słonecznik łuskany 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oliwki zielone 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetkowa sałatka z rzeżuchą

Słonecznik prażymy na suchej patelni, cały czas mieszamy, aby się nie przypalił.

Liście naciowe selera myjemy i kroimy, wrzucamy na talerz. Rzodkiewkę czerwoną myjemy, kroimy na cztery części, kładziemy na talerz do selera. Na wierzch kładziemy pokrojonego i obranego ogórka, suszone pomidory, zielone pokrojone oliwki, paprykę, słonecznik prażony i rzeżuchę oraz krewetki.

Sos: wszystkie składniki na sos mieszamy.

Polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.02.2015 16:57
Woo w jak kolorowo
Magda60 30.05.2014 11:07
wow swietna salatka
IwonaDD 01.02.2014 13:59
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak