Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z makaronem
Krewetki rozmrażamy, oczyszczamy (jeśli jest konieczność odrywamy ogonki), opłukujemy i suszymy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużej patelni na łyżce oliwy podduszamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy masło oregano i starty czosnek. Chwilę razem podsmażamy. Dodajemy krewetki i smażymy przez około 1!minutę, co chwilę mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidory koktajlowe oraz natkę pietruszki
Mieszamy i smażymy razem przez pół minuty. Wlewamy 100 ml wina (musi odparować). Wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Gotujemy przez 1 minutę, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Odcedzamy Makaron i razem mieszamy i podgrzewamy.