Krewetki z kolendrą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    250 g
  • masło

    3 łyż
  • czosnek

    1 ząbek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • natka kolendry

    2 łyż
  • białe wino

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krewetki z kolendrą foto
Krewetki oczyścić z pancerzyków i wypłukać. Kolendrę drobno posiekać.

Krok 2 - Krewetki z kolendrą foto
Masło roztopić i podsmażyć na nim chwilę przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3 - Krewetki z kolendrą foto
Dodać krewetki i smażyć 3-4 minuty mieszając. Wlać wino i smażyć aż odparuje.

Krok 4 - Krewetki z kolendrą foto
Wymieszać z kolendrą i doprawić do smaku solą morską.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 24.09.2015 15:22
Nie jadłam tego jeszcze.
adelajda 10.08.2015 19:37
ja tez bardzo lubię
mysza620 17.06.2015 18:23
uwielbiam krewetki pod każdą postacią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat