Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z kolendrą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 250 g
masło 3 łyż
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
natka kolendry 2 łyż
białe wino 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z kolendrą

Kroki postępowania

1
Krewetki oczyścić z pancerzyków i wypłukać. Kolendrę drobno posiekać.

Krok 1 - Krewetki z kolendrą foto
2
Masło roztopić i podsmażyć na nim chwilę przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2 - Krewetki z kolendrą foto
3
Dodać krewetki i smażyć 3-4 minuty mieszając. Wlać wino i smażyć aż odparuje.

Krok 3 - Krewetki z kolendrą foto
4
Wymieszać z kolendrą i doprawić do smaku solą morską.
Krok 4 - Krewetki z kolendrą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:22
Nie jadłam tego jeszcze.
adelajda 10.08.2015 19:37
ja tez bardzo lubię
mysza620 17.06.2015 18:23
uwielbiam krewetki pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak