Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w sosie pomidorowym z fetą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

10 średnich krewetek
50 g sera feta
1 puszka pomidorów krojonych
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w sosie pomidorowym z fetą

Użyłam krewetek już obranych, mrożonych. Rozmrażamy je w letniej wodzie, osuszamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy 2 minuty na średnim ogniu. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy całość 5 minut. Do całości dorzucamy krewetki, dusimy je około 5 minut, w połowie duszenia odwracamy je. Zawartość patelni posypujemy natką i rozkruszoną fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga3103 21.02.2017 23:25
Uwielbiam krewetki, super pomysł :)
Kardamonovy 21.02.2017 10:12
U mnie dokładnie tak samo :D.
Edita 21.02.2017 08:52
fajny przepis
MarysiaB 20.02.2017 19:01
fajne danie
Ola1984 20.02.2017 17:58
Uwielbiam takie dania :) Pysznie!
Agnieszka-87-25 20.02.2017 15:51
wspaniałe danie
agaK. 20.02.2017 15:14
Bardzo lubię krewetki, niestety w domu tylko ja więc rzadko goszczą na stole..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak