Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w sosie maślanym z odrobioną szafranu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki mrożone 1 opakowanie
tymianek
Rozmaryn suszony Prymat
Szafran nitki Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
masło do smażenia 2 łyżki
cukinia 1 szt
pomidor 2 szt
czosnek 3 ząbki
makaron penne

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w sosie maślanym z odrobioną szafranu

Krewetki ja użyłam zamrożonych odmrażamy , wyciągamy je z mroźni ok 1 godzinę przed przyrządzeniem. Przelewamy je woda i zostawiamy na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekany czosnek. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w drobna kostkę . Pomidory myjemy i kroimy drobno. Na patelnie do czosnku dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy chwilę . Dodajemy krewetki , następnie pomidory. Smażymy wszystko kilka minut. Doprawiamy tymiankiem , rozmarynem i szafranem. Solimy do smaku. Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu - odcedzamy i podajemy z krewetkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak