Krewetki w sosie malinowo-brzoskwiniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    1 kg
  • maliny świeże

    1/2 kg
  • sok jabłkowy

    125 ml
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • cukier drobny

    50 gram
  • bulion drobiowy

    1 litr
  • morele bez skórki bez pestek

    350 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiksować morele z malinami. Przecisnąć przez sito by zostały pestki. Wymieszać sok jabłkowy z cytryną i cukrem i podgrzewać aż zgęstnieje. W międzyczasie podgrzać bulion do zagotowania, wrzucić krewetki i dusić na wolnym ogniu 15-20 minut. Krewetki odcedzić z bulionu, położyć na półmisku a sos osobno, polewać dopiero przed zjedzeniem. Smacznego ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta98 02.12.2010 20:20
super
Emilia22 23.09.2010 07:19
fajny przepis
Łukasz35 18.05.2010 09:50
Witam dobry przepis ja nie długo dodam na krewetki w sosie pomidorowym oraz pomarańczowym pyle

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat