Krewetki w sosie Krwawa Mary

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • • garści ugotowanych krewetek

  • żółtko

  • 1/2 szklanki oliwy

  • •łyżeczkę białego octu winnego

  • •łyżeczkę keczupu

  • •łyżkę wódki

  • cytryne

  • sos tabasco

    1/2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtko zmiksuj, stopniowo dolewając oliwę i ocet, tak jak się robi majonez. Kiedy sos będzie gęsty, dodaj keczup, wódkę i tabasco. Miksuj jeszcze chwilę. Awokado obierz i pokrój w plastry, krewetki oczyść z pancerzyków. Rozłóż na talerzach po kilka plastrów awokado, a na nich krewetki. Polej sosem, udekoruj plastrami cytryny i podawaj

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat