Krewetki w piwnym cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożonych krewetek królewskich

    6
  • mąki

    3 łyżki
  • mleka

    2 łyżki
  • piwa

    2 łyżki
  • jajko

  • ser

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki rozmrozić i osączyć. Z mąki, mleka, piwa, jajka i soli przygotować ciasto naleśnikowe, odstawić je na pół godziny. Następnie zetrzeć ser i dodać do ciasta, wymieszać. W głębokim garnku rozgrzać dużą ilość oleju - aby cała krewetka się zanurzyła. Krewetki maczać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu ok. 6 minut. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu papierowym ręcznikiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AnaSt 13.06.2011 23:50
Jadłam, bardzo smaczne ;)
suzana 09.11.2010 23:00
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat