Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krewetki w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki 1 opakowanie
cytryna 1 szt
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
olej rzepakowy 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: krewetki w panierce

Krewetki myjemy, osuszamy. Posypujemy paprykami w proszku. Dodajemy do nich pokrojony w plastry czosnek i plastry cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Świetnie smakują z sosem 1000 wysp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 02.09.2016 17:14
Na pewno smaczne!
IKrakowianka 28.08.2016 22:21
super przekąska
Aleksandra/Olcia 28.08.2016 15:58
zjadłabym mniam
Beatris 25.08.2016 07:28
Z chęcią zjadłabym porcyjkę, pycha :)
gosia1988 24.08.2016 21:47
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak