Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w pancerzykach w sosie śmietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie 20 sztuk
masło 4 łyżki
śmietana 30% 0,5 szklanki
czosnek 3 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w pancerzykach w sosie śmietanowym

Krewetki dobrze opłukać, ale nie obierać. Poczekać aż cała woda z nich spłynie, ewentualnie obsuszyć je papierowym ręcznikiem.
Na dużej patelni roztopić masło, dodać krewetki, smażyć na średnim ogniu około 3 min co chwilę je przewracając.
Doleć śmietanę, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, posolić, popieprzyć. Poczekać aż się zagotuje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 27.01.2013 16:46
świetne, takie danie można poobierać z pancerzyków
Wacław 19.10.2012 19:55
wnuczka uwielbia krewetki !
aniapetr 10.10.2012 11:41
musze wypróbować :-)
caralajna 09.10.2012 12:34
wyglądają niesamowicie
Anna169Hosz 08.10.2012 09:25
Smaczne.
Ewa6274879 06.10.2012 07:54
muszę w końcu spróbować krewetek, te wyglądają smacznie :)
Cukiereczek13 05.10.2012 20:43
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak