Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREWETKI W KOPERKOWO NALEŚNIKOWYM CIEŚCIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki duże 500 G
koperek 1/2 pęczka
mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 1 szt
mleko 2% 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KREWETKI W KOPERKOWO NALEŚNIKOWYM CIEŚCIE

Kroki postępowania

1
Krewetki rozmrozić. Obrać ze skorupek
Krok 1 - KREWETKI W KOPERKOWO NALEŚNIKOWYM CIEŚCIE foto
2
Przygotować ciasto naleśnikowe , mieszając mąkę, jajko, mleko i przyprawy
Krok 2 - KREWETKI W KOPERKOWO NALEŚNIKOWYM CIEŚCIE foto
3
Do ciasta dodaje pokrojony świeży koper. Ciasto musi być konsystencji miodu, by krewetki łatwo się obtaczały
Krok 3 - KREWETKI W KOPERKOWO NALEŚNIKOWYM CIEŚCIE foto
4
Krewetki wrzucam na gorący głęboki olej
Krok 4 - KREWETKI W KOPERKOWO NALEŚNIKOWYM CIEŚCIE foto
5
i smażę przez ok 2 minut z każdej strony , tak by ciasto było ładnie zarumienione
Krok 5 - KREWETKI W KOPERKOWO NALEŚNIKOWYM CIEŚCIE foto
6
Najlepiej podawać z frytkami polane sosem czosnowp - jogurtowym .
Krok 6 - KREWETKI W KOPERKOWO NALEŚNIKOWYM CIEŚCIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak